fi fi fi
Putzi
fi
fi
fi
Siivoustyön kilpailutuksesta
Reilun ostamisen opas
Juttuja siivouksesta

 

Siivouspalveluja ostetaan nykyään usein sieltä, missä hinta on halvin. Monet palveluiden ostajat suosivat lyhyitä sopimuksia ja jatkuva kustannussäästöjen hakeminen johtaa monesti työtekijöiden aseman heikentymiseen.

Siivousyritykset yrittävät pärjätä jatkuvassa kilpailussa säästämällä kustannuksissa. Työn mitoitus eli siivousaikojen lyhentäminen on yksi keino säästää. Liian kireät mitoitukset voivat johtaa pimeään työhön ja lakien rikkomiseen. Nämä taas vääristävät kilpailua ja aiheuttavat sen, että rehellisillä siivousalan yrittäjillä ei ole mahdollisuutta menestyä.

Palvelualojen ammattiliitto PAM haluaa tällä pelillä kiinnittää huomiota reiluun ostamiseen. Tavoitteena on, että palveluita ostettaessa paras hinta-laatu –suhde ratkaisee, ei halvin hinta.

Huonosti, epäeettisesti tai puutteellisesti valmistellusta ostamisesta kärsivät viime kädessä asiakkaat, sillä halvin hinta näkyy esimerkiksi huonona sisäilmana, rappeutuvina kiinteistöinä tai puutteellisena turvallisuutena. Toivomme, että palveluiden ostajat ymmärtävät, miten heidän oma toimintansa vaikuttaa siivousalan työntekijöiden asemaan ja sitä kautta palvelun laatuun.

Kerro tuttavillesi ja ystävillesi kampanjasta ja vaikuta siihen, että siivousalan työpaikoilla hommat hoituvat oikeudenmukaisesti.

Peliohjeet
Aloita peli